Oerb(r)oer Maarten Jansen

Het prachtige vlees van de varkens, runderen en lammeren
is te bestellen in Maarten zijn webwinkel:
https://oerboer-maarten.myonline.store/

Wij hebben ook nog een broer. Die is een typisch product van onze jeugd in Twente. Hij is namelijk boer geworden. Prachtige mangalitza’s (wolvarkens) en Aberdeen Angus-runderen grazen op de grasvelden rond de boerderij van Maarten en zijn vrouw Madoe. Zijn vee wordt flink in de watten gelegd: veel ruimte, groen en het beste voer van het Drentse land. Tot onze grote vreugd kregen ze ook nog een drieling en daarna nog een schattig dochtertje.

Een paar jaar geleden kwam onze broer Boer (alias Maarten Jansen) de mangalitza’s op het spoor. Prachtige varkens uit Hongarije, met een schattige krulvacht. En met bijzonder vet, namelijk… cholesterolvriendelijk! Bij de rode variant van het ras is 63 procent van het vet onverzadigd. Het vlees van die bijzondere dieren van hem is te koop bij diverse winkels en groothandels in binnen- en buitenland en via bovenstaande link. Een paar jaar geleden is hij verhuisd naar een boerderij met veel land in Drenthe, waar die lieve wolvarkens nog fijner kunnen rondscharrelen, met in de directe nabijheid prachtig, door hun baasje zelf gepoot voer.

Mangalica

Sinds een tijdje fokt hij er ook nog black angussen. Dat zijn schitterende, stoere runderen met ontzettend lekker en gezond(er) vlees omdat ze zelf vers gras kunnen afgrazen.

Black angussen